Speciaal voor de lady bikers!
Snelle verzending
Persoonlijke service
Het nieuwe model is ook iets lager dus ik kan goed bij de grond.

Sandra Ann en Bikerspirit - 12 / Jan / 2022

Het nieuwe model is ook iets lager dus ik kan goed bij de grond.

Menigeen verklaarde me voor gek om dit op mijn 52e nog te gaan doen, maar toen riep ik dus dat het te maken had met mijn mid-life crisis: het was of een motor of een jongere vriend!

Bikerspirit: Her Biker Story!

Iedere week een andere Bikerlady die haar verhaal deelt met ons!

Deze week ........

 

Kun je jezelf even aan ons voorstellen?

Mijn naam is Sandra Ann, 53 jaar oud en woon in Wassenaar, ik heb een eigen Podotherapie praktijk.

Bikerspirit: Hallo Sandra Ann!

 

Wanneer stapte jij voor het eerst op de motor?

In 2017 gaf ik mijn toenmalige partner een duo motorrijles cadeau; dus zelf ook op zo’n ding. Een aantal jaren geleden heb ik echter mijn linkervoet verbrijzeld waardoor ik helemaal niet bleek te kunnen schakelen, de hele les in zijn 1 gereden afijn, daar bleef het dus bij…….

In 2020 heb ik mijn huidige vriend leren kennen, een stoere vent op een KTM. Na diverse ritjes achterop en ik had toegegeven dat ik eigenlijk heel graag zelf zou rijden, ging hij op zoek naar de mogelijkheden. Er was 1 rijschool in Den Haag die rijles gaf op een automaat maar dat was een motorscooter; zo niet SEXY!!!!

Na even verder zoeken bleek er een Honda te zijn met DCT, nu nog een rijschool met zo’n fiets. Die vond ik in Barendrecht, niet naast de deur, maar goed, ik wilde zo graag.

Bikerspirit: Wat een verhaal zeg...

 

Wat voor motor rijdt je eigenlijk? Was het liefde op het eerste
gezicht? En vanwaar deze keuze?

In juni was er een goeie deal van een Honda NC750X DCT met allerlei accessoires, klein detail. Ik moest nog afrijden, toch gekocht uiteraard, maar ook dat lukte dus toen kon in hem ophalen half augustus !!!

Ik had dus eigenlijk geen keuze, ik heb er op gelest en hem gekocht. De lesmotor was terug gebracht naar 35kw voor A2 rijbewijs, dus ik heb ook alleen dat rijbewijs. Mijn nieuwe Honda is dus ook maar 35kw, maar dit kan ik later nog wijzigen alleen moet ik dan weer afrijden voor het A rijbewijs, eerst maar even hier ervaring mee op doen. Ik vind hem stoer en beheersbaar en het nieuwe model is ook iets lager dus ik kan goed bij de grond.

Bikerspirit: Stoer en beheersbaar klinkt als de perfecte combinatie!

 

Ben jij het type dat het hele jaar door rijd of staat de motor in het winterseizoen aan de druppellader in de woonkamer?

De motor staat bij mij in de schuur en ik ben te verliefd op het rijden dat ik besloten heb door te rijden in de winter, is het 10 graden of hoger en de straat droog dan laat ik hem & mezelf uit!

Bikerspirit: Lekker het hele jaar door rijden.

 

Wil je je mooiste motorervaring met ons delen?

Ik heb er nu 5000 km opzitten, onder andere in Zeeland, Noord Holland en België. Ik denk dat Zeeland het leukste was, heerlijk weer en lekker bochtenweggetjes. Ik rij ook graag alleen, een functioneel ritje naar mijn ouders ofzo.

Bikerspirit: Nederland is nog best verassend he!

 

Heb je ook wel eens iets vervelends meegemaakt tijdens een rit?

Helaas is mijn motor al 2 x gevallen, zonder mij erop, maar stond op een schuin talud met het gewicht aan de rechterkant en als jij dan links staat dan valt ie van je weg en hou je die 260 kg niet. De laatste keer best wel veel schade, zonde van mijn mooie nieuwe motortje!

Bikerspirit: Aiiii gelukkig niet met motor en al gevallen maar toch, flink balen denk ik.

 

Wat betekent motorrijden voor jou?

Menigeen verklaarde me voor gek om dit op mijn 52e nog te gaan doen, maar toen riep ik dus dat het te maken had met mijn mid-life crisis: het was of een motor of een jongere vriend. Dat laatste is niet gelukt (de KTM man is een blijvertje) dus dan een motor ha ha ha ha…… Het geeft een gevoel van leven en vrijheid en het heeft absoluut iets stoers!

Mijn ouders waren aanvankelijk bezorgd, mijn Pa reed vroeger ook en Ma achterop. Toen ze mij er zo enthousiast over hoorden vertellen, vonden ze het wel erg leuk voor mij. In 2020 overleed onverwacht mijn broer en van de erfenis wilde ik de motor kopen. Zij besloten heel lief om ook elk voor 1/3 mee te betalen, dus ik heb nu ook het gevoel dat ik mijn Honda van hen alle drie heb gekregen; heel waardevol en lief en bijzonder.

Bikerspirit: Zeker bijzonder! 

 

Waar wil je absoluut nog een keer rijden met de motor? Wat staat er op
je motorbucketlist?

Er staat uiteraard een heleboel op mijn motorbucketlist!!!! Half maart laten we motoren transporteren naar Barcelona en gaan 2 weken door Catalunya rijden, dus dat lijkt me een prima start!!!

Bikerspirit: We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe die reis zal zijn. We zien de foto's wel verschijnen!

 

Wat is je favoriete motorquote?

Mijn favoriete motorquote is geleend van iemand anders:
A boy told me I ride like a girl
I told him if he rode a little faster
He could too

 

Laatste vraag?: Motor of jongere vriend?:p

Motor dus!!!! 

Bikerspirit: whahahha duidelijk:p

 

Hartelijke groet,

Sandra Ann

Bikerspirit: Dank voor verhaal Sandra Ann en nog heel veel veilige kilometers!

 

 

 

 

 

  • Anne Anne 12 / Jan / 2022 @ 17:15

    Super Sandra !!!!!!!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden