Speciaal voor de lady bikers!
Snelle verzending
Persoonlijke service
Het verhaal van de Guardian Bells

Marianne en Fhd - 05 / Jan / 2022

Het verhaal van de Guardian Bells

Volgens de legende.....

Het verhaal van de Guardian Bells ook wel Gremlin Bell of Spirit Bell,

Deze kleine belletjes, in onze bikerwereld ook wel bekend als Gremlin Bells, Guardian Bells of Spirit Bells, zijn een soort geluksbrenger voor motorrijders. De bel zou hen tijdens hun ritten beschermen. 

Volgens de legende zijn er schadelijke gemene geesten die op de wegen op de loer liggen, altijd op zoek naar een motorfiets om zich aan vast te klampen en verschrikkelijke onheil te veroorzaken. Misschien heb je wel eens gehoord van ongebruikelijke en moeilijk te diagnosticeren problemen die optreden bij machines (meestal in elektrische systemen) die 'gremlins' worden genoemd, en vermoedelijk zijn het dezelfde onvoorspelbare en schadelijke geesten die problemen veroorzaken voor motorfietsen en degene die erop rijd!

De Gremlin Bell is een manier om deze kwaaie geesten af ​​te weren. Er wordt gezegd dat het werkt door ze in de holte van de bel te vangen waardoor ze ontzettend woedend worden door het constante gerinkel en daardoor hun greep loslaten en loskomen, terugkeren naar de "open road'' om een ​​​​andere nietsvermoedende motorrijder te vinden zonder een bel en deze dan lastig te vallen... met alle gevolgen van dien....

De regels van de bel

Er zijn echter enkele "regels" voor de Gremlin Bell en hoe de bel werkt

1.) Je mag een bel nooit voor jezelf kopen. 0m te kunnen werken, moet je de bel aan een geliefde geven. Volgens de legende wordt een bel "geactiveerd" door het gebaar van goede wil wanneer iemand, vooral een andere biker, deze als een geschenk aan een rijder geeft waar ze veel om geven.

2.) Het moet aan het laagste deel van het frame worden bevestigd. Omdat Gremlins op de wegen op de loer liggen en motoren 'grijpen' wanneer ze voorbij komen, moet de laaghangende bel het eerste zijn waarmee ze in aanraking komen, zodat ze er onmiddellijk door worden gevangen. Het moet stevig worden vastgemaakt. Zorgt dat je iets gebruikt wat geen krassen en of roest kan veroorzaken.

3.) Wanneer je een motor koopt waar nog een bel op zit, moet je deze meteen verwijderen. De Gremlin Bell is een vriendelijk gebaar naar een rijder van iemand die om hem geeft, dus het moet door de vorige eigenaar worden bewaard en deze kan hem dan bevestigen aan een andere motor. Ook wanneer je een motor koopt waar al een bel op zit en de oude eigenaar je zegt dat je de bel mag houden moet je deze eraf halen.

4.) Een bel die niet bewust is gegeven, verliest zijn geest-vechtende spirit. Mocht iemand een Gremlin Bell stelen, gaan de Gremlins mee en de bel zal ze niet langer afweren. De sleutel tot de kracht van de bel is goede en pure wil. Als het wordt gestolen, verliest het zijn effect en zal karma zorgen voor de rest!

5.) Een Guardian Bell is alles wat een motor nodig heeft als aan alle bovenstaande regels wordt gehouden.

Gremlin

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden